top of page

TROLI in FJORDI

Eur   990

HIP

Eur 1130

FLEX

Eur 1490

OPTI

DG

Države : Norveška

28 MAJ 2022
11 JUN 2022
20 AVG 2022
8
dni
12
oseb

0 s l o 

 

T e l e m a r k

 

P r e i k e s t o l e n

(prižnica) 

 

B e r g e n

 

S o g n e F j o r d

 

G e i r a n g e r

F j o r d

 

P o t  T r o l o v

 

A t l a n t s k a 

C e s t a

 

T r o n d h e i m

 

L i l l e h a m m e r 

 

 

Dan 1:  SLOVENIJA - DUNAJ (BENETKE) – OSLO  

Prevoz na letališče Dunaj (ali Benetke) od koder bo predvidoma okoli poldneva polet proti Oslu. Po pristanku sledi  informativni ogled; najprej griča Holmenkolen z znamenito skakalnico ter razgledom na Oslofjord. Nato si bomo ogledali Frogner park s čudovitimi kipi, ki jih je vso svoje življenje ustvarjal veliki kipar Vigeland. Nastanitev v hotelu ter večerni sprehod po mestnem jedru mimo Mestne hiše, Kraljeve palače, Univerze, Gledališča, čudovite Opere, trdnjeve Asker, katedrale in parlamenta. Prosto za večerjo in nočitev.  

Dan 2:  OSLO – TELEMARK

Zajtrk. Dopoldan najprej ogled notranjosti Mestne hiše, potem pa se bomo ustavili na Muzejskem polotoku Bygdoy in si ogledali Muzej Vikinških ladij. Sledi vožnja proti zahodu, ki v prvem delu poteka po pokrajini Telemark, kjer se bomo tudi ustavili ob leseni (jamborni) cerkvi v mestu Heddal ter starem lesenem hotelu v mestu Dalen, Večerja (BOX) in nočitev v pokrajini planot in dolin. Nočitev.

Dan 3 : PREIKESTOLEN - STAVANGER   

Zajtrk. Sledi vožnja do zahodne obale in do zaliva Boknafjorden. Postanek ki si ga boste zapomnili za vse večne čase bo na polici Preikestolen ki se dviga nad fjordom Lysefjorden in je vsekakor nekaj izjemnega. Drudi del dneva pripada naftnemu pristanišču Stavanger, kjer si lahko ogledamo izjemni Naftni muzej, ali pa Muzej ribjih konzerv, Večerja (BOX) in nočitev.   

Dan 4:  STAVANGER – BERGEN   

Zajtrk. Obmorska cesta E39 ki povezuje Stavanger in Bergen pelje skoraj toliko po vodi kot po kopnem in je zaradi tega nekaj enkratnega. Na svoji poti prečka Boknafjord, Hardangerfjord in  nekaj manjših fjordov, gre pod vodo in preko otočkov preden prispe v prestolnico fjordov Bergen, ki je tudi mesto pod Unescovo zaščito. Ogledali si bomo predvsem stari hanzeatski del pristanišča Bryggen, kjer so lesene pisane pristaniške hiše. Bergen je še vedno živahno pristanišče z zanimivo ribjo tržnico Torget. Kljub temu da velja za najbolj deževno mesto Norveške, prihaja sem ogromno turistov zaradi čudovite lege med 7 griči v zaledju ter neštetimi otočki v zalivih pred odprtim morjem. Nastanitev v hotelu, lokalna večerja (salmon) v čudoviti jedlinici Zupperia (BOX) ter nočitev.  

Dan 5:  BERGEN - SOGNEFJORD - BRIKSDAL - LOENSKYLIFT

Zajtrk. Zjutraj nadaljujemo pot proti severu in preko zalivov in fjordov do največjega Sognefjorda, ki ga bomo tudi prečkali. Popoldanski prihod v dolino Oldedalen, do narodnega parka Jostedalsbreen. Eden od rokavov istoimenskega ledenika je tudi Briksdal, ki se konča v slikovitem jezeru. Predlagamo vožnjo s Trolmobili do ledenika, ki ga je na žalost vedno manj, Blizu se nahaja tudi Loenskylift (dopl), ki te v nekaj minutah zapelje na višino preko 1000 metrov od koder je prečudovit razgled na okolico. Večerja in nastanitev v bližini. 

Dan 6: GEIRANGERFJORD – POT TROLOV – ATLANTSKA CESTA .- KRISTIANSUND

Zajtrk. Za nekatere vrhunec potovanja. Dopoldan si bomo privoščili 1 urno križarjenje po najlepšem fjordu v deželi. Po tem fjordu, ki nosi ime po vasici Geiranger, na koncu fjorda, se vozijo tudi velike križarke globoko v notranjost in se potem kot kakšni kiti v akvariju obračajo na majhnem prostoru. Čudovita vožnja s slapovi in fantastično naravo. Sledi gorska vožnja – Orlova pot in potem še bolj zavita Pot Trolov, na vrhi katere se ustavimo na slikoviti razgledni točki. Sledi slalomska vožnja v dolino, ki nas pripelje do Adnalsnesa, središče prostega plezanja. Pot nadaljujemo mimo mesta Molde, do mesteca Vevang, kjer se začne naslednja »scenska pot« na našem potovanju. Atlantska cesta je sicer kratka, a fotogenična - prečka par mostov in otočkov na poti proti Kristiansundu. Večerja (BOX) in nočitev.

Dan 7: TRONDHEIM - OPPDAL

Zajtrk. Sledi vožnja do stare prestolnice Norveške – Trondheima, ki je čudovito slikovito mesto z izjemno katedralo Nidaros. Ogled katedrale, in jedra mesta, nekaj prostega časa, nato pa popoldanska vožnja proti jugu, v okolico mesta Oppdal, kjer prenočimo. Večerja (BOX) in nočitev, 

Dan 8: LILLEHAMMER – OSLO - SLOVENIJA

Zajtrk. Prvi del dneva je namenjen ogledu Olimpijskega mesta Lillehammer, popoldan pa prispemo na letališče v Oslo od koder bomo predvidoma v popoldanskem času poleteli proti bližnjemu letališču. Večerni pristanek ter prevoz v Slovenijo.

 

OPOMBA: 

Po želji in proti doplačilu se da podaljšati potovanje na Lofote in Nordkapp.

namesto proti Evropi se leti na sever do Lofotov, kamor se prispe proti večeru. 

 

Dan 8: LILLEHAMMER – OSLO - LOFOTI

Zajtrk. Prvi del dneva je namenjen ogledu Olimpijskega mesta Lillehammer, sledi polet  proti Lofotom, delni ogled otokov ter nastanitev v hotelu. 

 

Dan 9: LOFOTI - TROMSO

Zajtrk in dodatni ogled otokov. Svojevrstna odtujenost in preprostost dajeta otokom posebno idilično podobo. Postanki na poti. Možnost ogleda Muzeja Vikingov (dopl). Sledi vožnja do središča severa – belega mesta Tromso.  Ogled mestnega jedra z zanimivim muzejem, arktično katedralo… ter nočitev. Večerja (BOX)

 

Dan 10: TROMSO – ALTA – HONNINGSVAG

Zajtrk. Daljša vožnja proti skrajnemu severu Evrope, na kateri bomo lahko občudovali vse lepote slikovite nordijske pokrajine. Vmes se bo moč ustaviti in si ogledati črede severnih jelenov, ki se prosto sprehajajo tudi po cesti. Po prihodu v mesto Honningsvag nastanitev v hotelu, večerja iz lokalne kuhinje  (BOX)  in počitek. Malo pred polnočjo vožnja do bližnjega Nordkappa, vstop v palačo (BOX) in ogled polnočnega sonca. Vrnitev v hotel in nočitev. 

 

Dan 11: HONNINGSVAG - ALTA – OSLO – DUNAJ - SLOVENIJA

Zajtrk. Slediu prevoz do letališča Alta od koder bo preko Osla polet proti Dunaju, Benetkam ali bližnjem letališču. Po pristanku prevoz v Slovenijo.

   

bottom of page