top of page
SRCE ANGLIJE & CORNWALL
4 dni

 

 

1. DAN: SLOVENIJA – WARWICK/STRATFORD

Zbor potnikov na Brniku (ali pa prevoz na izbrano letališče), od koder bo sledil polet proti Lutonu (Stansted). Po pristanku vožnja bo sledila vožnja do gradu Warwick. Ogledali si bomo notranjost gradu, ki velja za najlepše ohranjenega v Angliji, dodatno pa ga je s voščenimi figurami uredila še znamenita Madame Tussauds. Nato kratek skok do Stratforda na reki Avon, mesto Williama Shaskepara, kjer si bomo ogledali središče polno tudorskih hišic, lokalno cerkev Trinity in po želji tudi dodatni ogled najzanimivejše od t.i. Shakespearovih hiš – in sicer Ann Hathaway Cottage, v kateri so še pred kratkim živeli njeni potomci. Večerja in nočitev.

 

2. DAN: BATH – WELLS – CHEDDAR – EXETER

Zajtrk. V Bathu, preživimo dopoldne. To je mesto iz časa pisateljice Jane Austen in rimskih toplic. Pogledali si bomo del »regentskega« mesta (čas kraljev Jurijev) in se sprehodili ob reki Avon, kjer si bomo ogledali mogočen kompleks pravcatih rimskih toplic, po katerih je mesto dobilo ime. Naslednji postanek je v bližnjem Wellsu in čeprav je gotskih katedral v Angliji ogromno, pa velja katedrala v Wellsu za eno najlepših in najbolj originalnih. Skozi sotesko Cheddar, kje pridelujejo najpomembnejši angleški sir, se bomo zapeljali še v pokrajino Devon in do starega rimljanskega mesta Exeter, kjer se bomo nastanili v hotelu. Sprehod po mestu. Večerja in nočitev. .

 

3. DAN: DARTMOOR – TINTAGEL – MT. ST. MICHAEL – LAND`S END

Zajtrk. Vožnja skozi narodni park Dartmoor, kjer se je detektiv Sherlock Holmes v znameniti pripovedi o Baskervilskem psu postavil po robu morilcu v Princetownu. Nato nadajevanje poti proti zahodni obali in ogled ruševin gradu Tintagel, kjer bi naj bil rojen legendarni kralj Artur. Prispeli bomo do samega konca rta – Land's End, kjer si bomo ogledali klife in zaliv, ob katerem se nahaja pravi grški amfiteater Minack, življenjsko delo gospe Rowene Cade. Sledila bo še vožnja mimo zanimivega otočka s samostanom, ki spominja na svojega normandijskega soimenjaka. Večerja in nočitev na angleški obali.

 

4. DAN: DORCHESTER – GIANT – STONEHENGE – SALISBURY– GATWICK – SLOVENIJA    

Zajtrk. Zapeljemo se mimo mesta Dorchester – mesto pisatelja Thomasa Hardy-a – in foto-postanek pri zanimivi prazgodovinski figuri, ki bi naj predstavljala boga plodnosti in je znana pod imenom The Giant. Naslednji postanek je pri najbolj znanem prazgodovinskem spomeniku - Stonehengu za foto utrinek. Popoldan ogled Salisburške katedrale (kjer bi naj bila mitološka okrogla miza Kralja Arthurja) in ogled ene izmed legendarnih zapisov »Magna Carta«, ki v letu 2015 »praznuje« 800 letnico obstoja. Nato vožnja proti letališču Gatwick, od koder bomo poleteli na eno izmed izbranih letališč. Sledil bo še prevoz v Slovenijo.

 

 

INFORMATIVNA CENA VKLJUČUJE:

Letalsko vozovnico in letališke pristojbine

prevoz na letališče in nazaj če ni polet iz Brnika

vse prevoze po Angliji

3 nočitev z zajtrkom v hotelih/hostlih na poti

3 večerje (ali kosila) na poti v hotelu ali pubu

Spremstvo slovenskega vodnika

stroške organizacije in izvedbe programa.

vstopnine: grad Tintagel, toplice Bath, Warwick Castle, Stonehenge

 

MOŽNA DOPLAČILA:

Enoposteljna soba:

Dodatna prtljaga

bottom of page