top of page

PODEŽELSKA ANGLIJA

IN WALES

Države: Velika Britanija (Anglija+Wales)

DG

Eur   990

HIP

Eur 1190

FLEX

Eur 1490

OPTI

26 JUl 2020
22 AVG 2020
8
dni
12
oseb

W a r w i c k  Castle

 

S t r a t f o r d

upon   A v o n

 

C o t s w o l d s

 

T e w k e s b u r y 

 

B r e c o n  Beacon

NP   W a l e s

 

C a r d i f f 

 

I r o n b r i d g e

   Bristol

 

B a t h

 

W e l l s

 

C h e d d a r Gorge

 

G l a s t o n b u r y

 

T i n t a g e l

 

L a n d's  E n d 

Cornwall

 

D a r t m o o r NP

 

D o r c h e s t e r

 

The  G i a n t

 

S a l i s b u r y

 

S t o n e h e n g e

 

A v e b u r y

 

O x f o r d

1. DAN: SLOVENIJA – WARWICK/STRATFORD

Zbor potnikov na Brniku *(ali pa prevoz na izbrano bližnje letališče), od koder bo sledil polet proti Lutonu (oz. Stanstedu). Po pristanku bo sledila vožnja do gradu Warwick. Ogledali si bomo notranjost gradu (BOX), ki velja za najlepše ohranjenega v Angliji, dodatno pa ga je s voščenimi figurami uredila še znamenito podjetje Madame Tussauds. Nato kratek skok do Stratforda na reki Avon, mesto Williama Shaskepara, kjer si bomo ogledali središče polno tudorskih hišic, lokalno cerkev Trinity in po želji tudi dodatni ogled najzanimivejše od t.i. Shakespearovih hiš – in sicer Ann Hathaway Cottage, v kateri so še pred kratkim živeli njeni potomci. Večerja (BOX) in nočitev.

 

2. DAN: COTSWOLDS – WALES - CARDIFF

Zajtrk in vožnja v čudovito pokrajino Cotswolds, ki je bila v srednjem veku glavni dobavitelj volne za angleške in evropske manufakture. Domačini so obogateli in si dali graditi čudovite hiše iz lokalnega kamna in ker še danes velja da se sme graditi samo iz tega kamna so vse vasice kot iz pravljice. Postanki na poti od vasi Chipping Norton, mimo mesteca Stow-on-the-Wold, do znamenitega zgodovinskega mesta Tewkesbury, kjer se je bila Vojna Rož v 15. Stoletju. Na meji z deželo Wales stoji zanimivo knjižno mestece Hay on Wye, kjer knjige dobesedno gledajo izza vsakega vogala. Wales je dežela rudarjev, ki so v južnih pobočjih Narodnega parka Brecon Beacons kopali premog in druge rude. Skozi Brecon Beacons se spustimo v prestolnici Cardiff, kjer se nastanimo. Večerni sprehod po mestu in nočitev.  

   

3. DAN: CARDIFF - BATH

Zajtrk. Zjutraj si ogledamo (BOX) zanimiv mestni grad in druge zanimivosti kot je recimo stadion Millenium. Preko estuarija reke Severn se vrnemo v Anglijo, kjer naredimo postanek pri reliktu Industrijske revolucije – čudovitem mostu Ironbridge. Nato popoldan preživimo v mestu Bath, mestu pisateljice Jane Austen. Pogledali si bomo del »regentskega« mesta (čas kraljev Jurijev) in se sprehodili ob reki Avon, kjer si bomo po želji ogledali mogočen kompleks pravcatih rimskih toplic, po katerih je mesto dobilo ime. Nastanitev v okolici mesta. Nočitev

.

4. DAN: WELLS – CHEDDAR – GLASTONBURY - TINTAGEL

Zajtrk. Naslednji postanek je v bližnjem Wellsu in čeprav je gotskih katedral v Angliji ogromno, pa velja katedrala v Wellsu za eno najlepših in najbolj originalnih. Kratek postanek še v bližnjem mestu Glastonbury, kamor bi naj pred 2000 leti prispela Kristusova družina z njegovimi učenci in s samim svetim gralom. Ogled Glastonburyske Opatije, (BOX) kjer bi se naj nahajali grobovi kralja Arturja ter njegove Gvinerve in še številnih svetnikov. Skozi sotesko Cheddar, kje pridelujejo najpomembnejši angleški sir, se bomo zapeljali v pokrajino Devon in mimo starega rimljanskega mesta Exeter na obalo Cornwalla, kjer se bomo nastanili v hotelu Camelot pri ruševinah gradu Tintagel, kjer bi naj bil rojen legendarni kralj Artur. Po želji ogled, drugače sprehod po razčlenjeni obali (spust v Merlinovo jamo) ali po zanimivi vasici z eno najstarejši poštnih stavb. Večerja (BOX) in nočitev.

 

5. DAN: MT. ST. MICHAEL – LAND`S END

Zajtrk. Nato nadaljevanje poti proti zahodni obali Cornwalla do samega konca, rta – Land's End, kjer si bomo ogledali klife in zaliv, ob katerem se nahaja pravi grški amfiteater Minack, življenjsko delo gospe Rowene Cade. Sledila bo še vožnja mimo zanimivega otočka s samostanom, ki spominja na svojega normandijskega soimenjaka. Mt. St. Michael si lahko tudi ogledamo (doplačilo za ladjico v eno smer – v drugo smer se navadno že lahko gre peš, ob oseki). Sledi vožnja do letovišča Falmouth, kjer se v okolici nastanimo v hotelu. Večerja (BOX) in nočitev na angleški obali.

 

6. DAN: DARTMOOR - DORCHESTER – GIANT – SALISBURY

Zajtrk. Vožnja skozi narodni park Dartmoor, kjer se je detektiv Sherlock Holmes v znameniti pripovedi o Baskervilskem psu postavil po robu morilcu v Princetownu. Potem se zapeljemo se do mesta Dorchester – mesto pisatelja Thomasa Hardy-a – in foto-postanek pri zanimivi prazgodovinski figuri, ki bi naj predstavljala boga plodnosti in je znana pod imenom The Giant. Nastanitev v hotelu okrog  mesta Salisbury, ki je znan predvsem po mogočni katedrali (kjer bi naj bila mitološka okrogla miza Kralja Arthurja) in ogled ene izmed legendarnih zapisov listine »Magna Carta«, ki je v letu 2015 »praznovala« 800 letnico obstoja.. Večerja (BOX) in nočitev.

 

7. DAN: STONEHENGE – AVEBURY – WHITE HORSE – OXFORD - LUTON

Zajtrk. Zgodnji jutranji odhod do svetovno najbolj znanega kamnitega svetišča, Stonehenga. Ob zori bomo imeli zasebni dostop do mesta, Njegov nastanek še vedno buri domišljijo, tesno pa je povezan s čaščenjem sonca in lune. Sledi še ogled polja monolitov in stoječih kamnov v mestecu Aveburyju, Gre za največji kompleks kamnitih krogov v Evropi. Največji krog v premeru meri 331 metrov in je še starejši od Stonehenga, v njem se nahajata še dva manjša kroga. Njegova prednost je v tem, da se je možno dotakniti vsakega posameznega kamna. Zanimivo je tudi to, da je sama vasica nastala v notranjosti kroga. Popoldan se zapeljemo do zgodovinsko najzanimivejšega Belega konja iz krede v Angliji z nazivom Uffington white horse. Še skok v Oxford, panoramski ogled znamenitega univerzitetnega središča nato pa prevoz do hotela v okolici Lutona. Nočitev. 

 

8. dan: LUTON – LJUBLJANA   

Zajtrk. Zjutraj polet proti Ljubljani.  

bottom of page