top of page

ZAKAJ NA TO POPOTOVANJE ?

 

Za vse, ki jim je všeč "televizijska"podeželska Anglija, od prazgodovinskih monolitov, mimo legend o kralju Arturju in vitezih Okrogle mize, pa oseb ki so krojili državljansko Vojno Rož, do junakinj Jane Austen in Thomasa Hardyja, Sherlock Holmesa in Umorov na podeželju.  Popotovanje zajema celoten predel Jugo-Zahoda Anglije s ščepcem Walesa; zadovoljni bodo tisti ki imajo radi bogato angleško zgodovino, kot tisti ki jih privlači gotska in tudorska arhitektura. Naravni parki na poti so tipična pusta šotišča, Atlantska obala Cornwalla gleda na odprto morje s samotnih klifov in Salisburijska planota je prepolna prazgodovine, katere glavna predstavnika sta Stonehenge in Avebury. Od mest izstopajo "filmski" Bath, tudorski Salisbury in modernejši Cardiff, pa univerzitetni Oxford. Od manjših je tu skrivnostni Glastonbury, pa Shakespearov Stratford in Tewkesbury kjer se je bila zadnja bitka Vojne Rož.

Posamezni objekti, kot so eden najlepših gradov v Angliji  - Warwick; ena najbolj dramatičnih ruševin -  Tintagel; pa najslikovitejših katedral - Wells, najbolj presentljivih geoglifov - the Giant in najbolj neverjetnih del, ki se jih lahko loti angleška gospodična - "grško" gledališče Minack, sklesano v klife najbolj izpostavljenega rta na Cornwallu.

Nemogoče je biti razočaran nad tem potovanjem. 

 

ZAKAJ Z NAMI ?:

 

Odgovor velja za vsa popotovanja po Evropi. Ker smo iskali prav način potovanj, ki ni povezan s polnimi avtobusi in divjanjem od stranišča do stranišča. Ker se nam zdi da mora biti potovanje tudi oddih. In ker smo zavezani zelenemu, vzdržnemu in ekološkem turizmu, kjer manj ljudi pusti za seboj manj stopinj. Ker smo s partnerjem iz Anglije odkrili način kako izpeljati potovanja z vodnikom-voznikom tudi v Evropi. Ker imamo po tridesetih letih vodenja in organiziranja potovanj po Evropi, povsem jasno sliko o tem kaj si Slovenci želijo videti ko gredo na pot.

Vsekakor je to poskus udobnejših potovanj po podobni ceni, kot jo ponujajo drugi za avtobusna potovanja.

bottom of page